Open winkeldeuren terwijl het buiten vriest en de verwarming binnen staat te loeien: is dat niet ridicuul? Dat vinden wij wel! Met jouw hulp willen wij daar wat aan doen!

Is het jou ook opgevallen? Je wandelt door een winkelstraat en het is koud. Je loopt langs een winkel. De deur staat open en de warmte slaat je tegemoet op straat. En iedereen schijnt het normaal te vinden!

Nou, dat is het niet! Bijna iedereen probeert tegenwoordig energie te besparen. Niet alleen voor eigen portemonnee, maar ook om het milieu te beschermen en niet onnodig energie te verspillen en CO2 uit te stoten!

Winkeliers die hun deuren open houden weten dat (waarschijnlijk) ook wel, maar zijn bang om klanten te verliezen als zij hun winkeldeur dicht houden. Dat zou een extra barrière zijn en betekenen dat die klanten naar een andere winkel gaan waar de deur wel openstaat.

Wij van Milieudefensie Amersfoort vinden dat onzin! Wij roepen daarom iedereen op om vooral bij de verstandige winkeliers te kopen die hun winkeldeuren gesloten houden.

Want het sluiten van winkeldeuren kan, kijk zelf maar eens in de stad en koop bij winkels die de deuren gesloten houden!.

En om winkels te stimuleren zelf ook de deur te sluiten roepen wij u op foto’s naar ons toe te sturen met daarop winkels met dichte deuren! Wij zullen die bij de foto’s op de website plaatsen. Stuur uw foto’s naar amersfoort@milieudefensie.nl. Dank daarvoor!