Milieudefensie Amersfoort wil graag een leefbare stad voor mens en natuur. De gemeente heeft vergaande, moedige plannen voor het parkeerbeleid in Amersfoort.

Lees hieronder verder.

 

Parkeerbeleid voor een leefbare stad

Milieudefensie Amersfoort wil graag een leefbare stad voor mens en natuur. Kinderen zouden buiten moeten kunnen spelen. Dat is leuk en gezond. Buiten zien ze vogels, insecten, blaadjes etc. Ze ruiken de lente en een halfjaar later ruiken ze de herfst. Om de natuur te beleven hoeven ze niet eerst een paar uur achterin de auto met mama en papa naar het bos te rijden.
Over auto’s gesproken.  Milieudefensie steunt de gemeente Amersfoort van harte in haar streven om de stoep weer terug te geven aan de kinderen, de voetganger, de oudere met rollator, de jonge ouder met kinderwagen en de medemens in een rolstoel. Daarvoor is het nodig dat de geparkeerde auto en motor de ingenomen plekjes weer  teruggeven. De stoep is om op te lopen en is voor de kinderen om op te spelen. En niet om een auto op te parkeren!

Daar komt nog bij dat we minder P-plekken en meer groene plekken willen realiseren in Amersfoort. Om hittestress tegen te gaan en regenwater te absorberen. Veel inwoners willen het, de gemeente maakt de plannen.

Milieudefensie Amersfoort ondersteunt de parkeerplannen van de gemeente van harte!