Veel automobilisten die zich over een korte afstand moeten verplaatsen pakken automatisch hun autosleutels, stappen achter het stuur en maken die rit met de auto. Met dit spandoek maken we hen erop attent dat ze ook (en voor gezondheid en milieu veel beter) de fiets hadden kunnen nemen. We hopen dat ze dat de volgende keer doen!

Hier passeren dagelijks 11.000 fietsers … in auto’s”

Eerst op de kruising van de Gasthuislaan/Vermeerstraat, toen op de BW-laan ter hoogte van het sportpark aldaar en nu op de Stadsring hangt een spandoek met deze tekst:  “Hier passeren dagelijks n.000 fietsers….in auto’s.”
De boodschap is duidelijk: u zit wel in de auto, maar u bent eigenlijk een fietser! Ongeveer 60 % van de ritjes onder de 6 kilometer gaan per auto. Natuurlijk, als u te kampen hebt met een lichamelijke beperking of u net het nieuw gekochte marktplaats-bankstel wilt ophalen, dan is een auto wel erg handig. Maar heel veel automobilisten mankeert niets en vervoert geen buitengewoon volumineuze voorwerpen.
Word dan gewoon wat u bent: een fietser! 
Gezonder voor uzelf en voor uw mede-Amersfoorters.
En hopelijk kunnen we zo het autoverkeer wat beperken.

Het spandoek is ontwikkeld door de Amersfoortse afdelingen van De Fietsersbond (www.amersfoort.fietsersbond.nl) en van Milieudefensie. Beide organisaties zijn lid van het Platform Amersfoort Duurzaam: www.platformamersfoortduurzaam.nl.